Cum să ai fotografii mai bune la nunta ta în 6 pași

Aveți deja un cont de Pinterest? Cred ca fiecare mireasă cu care am discutat are aplicația pe telefon și și-a creat imaginea nunții perfecte după ea. Și-a făcut un board pentru rochia de mireasă, decor, pregătiri și tot felul de mici detalii care la moment înseamnă “toată lumea ei”. 

Iată lucrul extraordinar despre Pinterest: este o sursă de inspirație imensă și actualizată de nuntă!

Iată marele adevar despre Pinterest: Nimic niciodată nu arată la fel de bine ca pe Pinterest. Deseori în ziua nunții nu poți replica același moment perfect, în exact aceeași lumină și cu aceeași emoție. Sau pur și simplu nu ai rochia potrivită, înălțimea, greutatea etc. pentru a se potrivi cu un Pin mult visat. 

Sfatul nostru:  inspirați-vă de pe Pinterest dar nu încercați să aveți o nuntă ca pe Pinterest. Fiți naturali și bucurați-vă de moment, asta va face din nunta voastră una de Pinterest.  

Mai jos vom relata cum să obții fotografii mai bune la nunta în 6 pași

1. Alege tipul de fotografie în care vă regăsiți

Câteva întrebări pe care să vi le puneți înainte de a începe căutarea: Cum ar arăta pozele tale ideale de nuntă? Sunt 4 tipuri principale de stiluri de fotografie de nuntă: 

fotojurnalistic (evenimentele sunt captate de fotograf așa cum decurg ele, în forma lor reală, fără intervenția sa; aspect corelat cu fotografia de ziar, de unde și numele de “fotojurnalism”) 

tradițional (fotograful regizează, știe dinainte ce fundal să folosească, cum și pe cine să fotografieze, îl veți auzi dând indicații mereu și dirijând mereu în ziua nunții)

artistic (imagini neconvenționale din unghiuri creative, fotograful acționează ca un artist)

ilustrativ ( o combinație între tradițional și fotojurnalistic și se axează pe compozitie, fundal și lumină. Fotograful se implică atât cât este necesar ca să nu distrugă naturalețea momentului)

2. Găsește fotograful perfect

Fotografii buni nu lucrează în agenții și nu îi găsești “la pachet” cu videograful. În România mirii încă trimit mesaje fotografilor de genul: “dorim o oferta foto-video”  fără ca să fi văzut pe pagina fotografului măcar un clip de nuntă. (Crazy, right?)

Cereți să vă întâlniți cu fotograful, și stabiliți întâlniri cu cât mai mulți până vă opriți la cel cu care vă simțiți cel mai bine. Atunci când s-a făcut acel “click”. Trebuie să rezonați cu el și să vă regăsiți în portofoliul său. Cereți-i o nuntă cap-coadă, vizitați-i tot site-ul, citiți despre filosofia sa, de cât timp face fotografie, experiența etc.

3. Alege locații cu geamuri mari pentru fotografiile de interior

Lumina naturală este cea mai bună și joacă printre cele mai importante roluri în fotografie. Atunci când primim e-mailuri legate de camera de hotel pe care să o alegeți pentru pregătiri, cel mai important factor de decizie pentru noi este dimensiunea geamului (preferabil cât mai mare) și spațiu liber cât mai mult. 

4. Lucrează la limbajul corpului 

Câteva sfaturi ca să pari relaxată:

Spatele: Arcuiește-ți spatele chiar și atunci când stai așezată, asta te va face să pari mai încrezătoare și va subția talia. Relaxează umerii dar nu-i lăsa în jos, strânge burta.

Mâinile și brațele: Mâinile drepte pot părea ciudate în fotografii. Joacă-te cu ele, strânge-le pe lângă față și întotdeauna îndepărtează-le un pic de corp. Dacă le lipești par mai mari. 

Bărbia: Întodeauna ridicată ușor, pentru a evita să apari în imagini cu o “a doua bărbie”.

Zambește! Sau cum spune Tyra Banks “Smize” din engleza ar însemna să zâmbești cu ochii.

Dacă miresele sunt nervoase (în proporție de 95% :)) ) această metodă ni se pare eficientă pentru a o scoate un pic din acea stare și pentru a le face să se simtă mai comfortabil în fața camerei:  le spunem să închidă ochii și numărăm până la 3. Captăm fotografia când ajungem la 3 și dacă dorim să obținem o emoție (de fericire, sau tristețe) le spunem să se gândească la orice le-ar face să trăiască acea emoție sau facem o glumă, orice ne vine spontan. Odată îi ziceam unei mirese să se uite la inelul de logodnă după care imediat “Acum imagineaza-ți că ești Beyonce pe scenă”  :)) A stimulat un zâmbet larg și plin de încredere care a servit pentru un portret bun.

Încearcă să faci poze în mișcare. Cele mai naturale fotografii se primesc atunci când faci ceva. Mergi dintr-un capăt al camerei spre altul, imită niște pași, joacă-te cu părul, rochia, etc. 

Uite-te la fotografiile preferate din telefon pe care le ai cu tine și încearcă să găsești ceva comun la ele. Îți plac pozele cu tine dintr-un anumit unghi? Atunci când zâmbești într-un anumit fel? Încearcă să dezvolți acele poziții și îmbunătățești-le! 

5. Planifică fotografii fără stres

Dacă te simți stresată, vei arăta stresată. Planifică ședința voastră foto fără terțe persoane. Veți spune “dar ce facem cu nașii, cavalerii și domnișoarele de onoare?”. Ei bine aceasta e o ocazie și pentru ei să se relaxeze un pic, să își facă zecile de selfie-uri, să își improspăteze machiajul sau să bea o limonadă. Undeva departe de voi pentru a vă asigura un loc privat în care să vă simțiți liberi. Gândește-te că ai de lucrat la toate acele aspecte relatate la punctul 4. Chiar vrei să fie toți prin preajmă? Cel mai important este să le comunicați din timp care este programul vostru. Până la urma este vorba doar de 30-45 de minute. Atât considerăm noi că este necesar pentru ședința foto în ziua nunții. Important este să vă detașați complet și Da: fără telefoane!   

6.”Kit-ul de supraviețuire” al miresei

Lacrimi, imbrățișări, dans, soare – toată această distracție înseamnă că machiajul  și coafura ta vor avea nevoie la un moment dat de câteva retușuri. Găsești pe net o listă întreagă de lucruri absolut necesare cum ar fi: ruj, șervețele uscate, șervețele umede, apă, fond de ten, etc. Roag-o pe domnișoara de onoare să le aibă mereu la îndemână. 

Menu

Storytelling

AND

Timeless Elagance

Destination wedding photography

A husband and wife team with a passion for wedding photography.

We serv sophisticated and classic couples with romantic wedding photos that will stand the test of time.

©2023 Grabazei Photography

All rights reserved