Când aveți nevoie de 2 fotografi la nuntă?

Vorbind despre fotografia de nuntă, ne referim la o istorie povestită prin imagini. De starea voastră, organizarea, încărcătura emoțională, dispoziția invitaților etc. depinde cum această istorie va fi relatată precum și în egală măsură de pregătirea, stilul, dedicația, experiența etc. a fotografului.

Azi dorim să discutăm despre necesitatea celui de al doilea fotograf. Mulți miri, se ciocnesc de această întrebare atunci când încep pregătirile pentru evenimentul lor. 

(Remarcă: cel de al doilea fotograf și asistentul sunt 2 job-uri diferite. Asistentul are rolul de a ajuta un fotograf, nu de a face fotografii).

Deseori primim cereri de ofertă care încep cu: “Vom avea X sute de invitați și avem nevoie de 2 fotografi.”

Haideți să vedem în primul rând relația între numărul de invitați și necesitatea celui de al doilea fotograf. În opinia noastră, la nunțile din România cele mai multe momente importante au loc până la venirea tuturor invitaților. La restaurant în mare parte se dansează și… cam atât. (În afară de tăierea tortului și aruncatul buchetului). Întradevăr, dacă e un număr mare de invitați există beneficiul celui de al doilea fotograf, dar din punctul nostru de vedere, plusurile acestuia sunt mai mari până la începerea petrecerii și anume:

Cel mai important dintre toate: Aveți 2 perspective

Nu poate o persoană fi în 2 locuri în același timp. Spre exemplu: în momentul în care vă vedeți prima oară, fie că e în fața altarului sau în mijlocul naturii, 2 fotografi pot capta expresiile atât a mirelui cât și a miresei.

Vom explica mai detaliat cum se întâmplă în echipa noastră:

La pregătiri Adrian se ocupă de pregătirile mirelui, Irina de pregătirile miresei (și cum toate miresele întârzie, Adrian prinde și pregătirile mireseri de cele mai multe ori:)) ) 

La fotografiile cu domnișoarele și cavalerii de onoare deasemenea ne separăm  

Dacă între cununia religioasă și restaurant e puțin timp, Adrian rămâne pentru fotografiile de grup cu familia iar Irina se duce să surprindă decorul de la restaurant

Dacă există posibilitatea, în biserică unul din noi poate surprinde o imagine de sus

La ședința foto unul din noi poate fotografia cu un obiectiv larg celalalt portret. La primul dans la fel

Dacă ajungem împreună la restaurant, unul din noi se poate ocupa de decor, celălalt de reportaj sau pregătește echipamentul pentru primul dans

Atunci când vă vedeți prima oară, deasemenea încercăm să surprindem emoția fiecăruia, am discutat despre importanța ecestuia aici.

Surprind momente despre care habar nu ați avut că s-au întâmplat 

Voi sunteti la pozele de grup cu familia și nu vedeți copiii care devorează candy bar-ul, grimasa haioasă a unei domnișoare de onoare sau emoția unei mătuși care tocmai v-a zărit. 

Posibilitatea de a avea fotografii mai artistice 

În timp ce unul din fotografi se ocupă de “must have photos” cel de al doilea își poate canaliza energia spre unele unghiuri mai diferite, sau îi poate veni o idee pentru o fotografie mai artistică, poate observa un moment pe care dacă era de unul singur nu avea cum să îl observe fiind mult prea solicitat. 

Risc mai mic de a piede momente importante

Mai jos e un post preluat de pe un grup de pe Facebook, pozele vorbesc de la sine. Câțiva centimentri distanță, și momentul este salvat. Se poate întâmpla oricărui fotograf, indiferent de pregătirea și profesionalismul său, sunt momente care nu depind de noi.

ÎN CONCLUZIE AVEȚI NEVOIE DE AL DOILEA FOTOGRAF DACĂ:

Vă doriți o relatare mai amplă, detaliată și artistică a zilei voastre

Pregătirile voastre au loc la o distanță mare unul față de altul

Doriți să economiți timp la pregătiri

Doriți mai multe fotografii cu domnișioarele și cavalerii de onoare

Aveți cununia civilă, cununia religioasă și petrecerea în aceeași zi

Aveți puțin timp între pregătiri și cununia religioasă sau între cununia religioasă și petrecere

Aveți mai mult de 120 de invitați

Menu

Storytelling

AND

Timeless Elegance

Destination wedding photography

A husband and wife team with a passion for wedding photography.

We serv sophisticated and classic couples with romantic wedding photos that will stand the test of time.

©2023 Grabazei Photography

All rights reserved