6 destinații pentru ședința de nuntă

De-a lungul anilor am avut ocazia să facem aceste ședințe în mai multe locații iar azi ne-am propus să împărțim cu voi top 6 destinații preferate de noi.

 1. IBIZA, SPANIA

Numită și insula care nu doarme, mulți au impresia greșită că Ibiza e doar despre viața de noapte. Noi ne-am întors cu o altă impresie. Pe lângă faptul că industria nunților de acolo e foarte bine dezvoltată, fiind ideală pentru a-ți organiza întregul eveniment (cu o investiție considerabilă desigur:) ), Ibiza e despre plaje care îți taie respirația. 52 la număr, ele variază de la covoare largi, bine manufacturate, de nisip până la plaje stâncoase, în golfuri accidentate și nealterate, înconjurate de stânci. Ibiza e despre istorie și cultură, orașul vechi fiind un “labirint” de străzi pietruite în care regăseșți laolaltă istoria, cultură, artă și stilul specific insulei. În plus, deoarece toate aceste străzi se află pe un deal, priveliștea este de vis. Mai adaugăm și faptul că în octombrie când în România vin ploile și înghețurile, pe insulă sunt 24 de grade, perfect pentru o ședință relaxantă!

Es Vedra este o locație învăluită în mituri și legende, dintre care cele mai populare este faptul că ar fi de fapt al treilea cel mai mare spot magnetic de pe pământ (după polul nordic și Triunghiul Bermudelor). Nu există nicio dovadă care să susțină acest lucru, deși unele rapoarte arată că instrumentele de navigație sunt afectate în vecinătatea Es Vedra. Are o magie aparte întradevăr și transmite un sentiment palpabil de pace, pe care îl împărtășesc aproape toți cei care o vizitează.

2. DUBAI, UAE

Lumea a luat cunoștință cu Dubaiul acum câțiva ani. Se zice că aici, ce poţi visa, poţi să şi faci așa că locuitorii visează mult şi bine. Trebuie spus de la bun început că Dubai este o lume a superlativului, o lume sclipitoare, a alegerilor nesfârşite. Noi l-am descoperit ca un oraş al viitorului care dorește să impresioneze prin dimensiuni și măreție. Aici se află cea mai înaltă clădire (Burj Khalifa), alături de cel mai mare mall din lume (The Dubai Mall), cea mai mare insulă creată de om (The Palm) , cele mai mari fântâni arteziene dansatoare (Dubai Fountains), cea mai mare ramă foto din lume (Dubai Frame) şi lista ar putea continua. Multă lume îl cunoaște și după vestitul hotel perceput a fi unicul din lume de 7 stele, pe când acesta are oficial 5 stele. Această clasificare neoficială de 7 stele pare a fi provenit de la o jurnalistă britanică care a vizitat hotelul înainte de inaugurare, într-un tur de presă și a rămas impresionată de luxul opulent al hotelului.

Oraşul e atât de nou, încât, zona veche, Dubai Creek, datează din anii ‘80. Nişte clădiri de 20 şi ceva de etaje sunt istoria emiratului. Alături, s-au construit un bazar şi o moschee care par vechi, după arhitectura tradiţională din deşert.

Din punct de vedere fotografic, oferă foarte multe posibilități, îmbinând zgârâie-nori cu deşertul adevărat, sălbatic, de unde, în zare nu se văd decât dune uriaşe, aurii şi roşiatice. Trebuie să luați în calculc că la fiecare locație cu un obiectiv turistic important, există câte un polițist care se asigura că ședința nu are scop comercial. E unicul oraș în care am și semnat o cerere pentru a face câteva fotografii într-un loc public.:) Ce ține de vreme, în decembrie poți să faci și plajă, temperaturile fiind foarte comfortabile.

Vedeți aici o ședință foto în luna decembrie.

3. ITALIA

Italia este mereu o idee buna! Nu în zadar este destinația numărul unu pentru destination weddings din SUA și în multe alte țări din lume. În plus, Italia este, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat pentru vacanțe și pentru lunile de miere romantice. Există atât de multe motive pentru a petrece ceva timp aici, unde nu poți da greș chiar și cu fotografiile făcute cu telefonul. E atât de spectaculoasă că are nevoie de un top separat al locațiilor în care puteți face o ședință foto:)

Como Lake | Italy
Sicily | Italy

4. ALICANTE, SPANIA

Spania este în general cunoscută ca locul ideal dacă sunteți în căutare de soare, mare și nisip. Cu toate acestea, există mult mai multe în această țară frumoasă care indiferent de sezon, are ceva pentru toată lumea.

Străduțele înguste din centrul vechi din Alicante, casele specifice zonei, predominant albe cu flori la ferestre vă vor da impresia că ați ajuns într-o lume în care modernismul încă, nu a bătut la ușă. Astfel de peisaje nu ne plictisesc niciodată, oferindu-ți multe posibilități din punct de vedere fotografic. Ne-am plimba împreună cu mirii ore în șir fără să obosim doar admirând și fotografiind.

Alicante | Spain

5. PROVENCE, FRANȚA

Provence este o regiune atât de variată încât este aproape imposibil să vă plictisiți de o serie de lucruri nesfârșite de a vedea și de a face, oportunități de relaxare, distracție și explorare … francezii știu cu adevărat cum să trăiască și Provence oferă un cadru perfect în care pentru a avea o vacanță cu adevărat minunată.

Deși am avut o singură ședință foto, tocmai în 2015, este locația care ne-a impresionat enorm și ne-am dori să ne întoarcem.

Provence | France

6. BUDAPESTA, UNGARIA

840km sunt de la București până la Budapesta. În doar câteva ore de mers cu mașina ajungi  într-un oraș despre care mulți vorbesc că ar avea o “frumusețe ascunsă” prezentă în clădirile care nu au fost renovate sau restaurate recent. Budapesta este “îmbibată” cu istorie ce poate fi resimțită din primul moment. Este considerată una dintre cele mai frumoase capitale europene și pe bună dreptate. Noi am avut 2 ședințe foto aici și ne-am întoarce cu mare drag!  Puteți vedea aici una dintre ele.

Budapest | Hungary

Menu

Storytelling

AND

Timeless Elegance

Destination wedding photography

A husband and wife team with a passion for wedding photography.

We serv sophisticated and classic couples with romantic wedding photos that will stand the test of time.

©2023 Grabazei Photography

All rights reserved